Kachelparadijs Orvelte ..... een bijzondere plek !

Een haard brengt sfeer in huis. Warmte en gezelligheid. Diezelfde ambiance biedt 't Stokertje u al voordat uw nieuwe kachel thuis staat te snorren. Want van uw zoektocht naar een fijne haard maken we graag een belevenis op zich.

Een bezoek aan Orvelte is altijd de moeite waard ! 

't Stokertje Kachelparadijs Orvelte is gelegen aan de rand van het pittoreske museumdorp Orvelte en een bezoek aan het Kachelparadijs is daarom goed te combineren met een dagje uit in Orvelte. In deze vestiging treft u maar liefst 1200 opstellingen van moderne, design, eigentijdse en nostalgische gas- en houtkachels in 1800 m2 showroom. Kortom, keuze te over bij dit Groot, Gezellig & Goed(koop) Kachelparadijs.

Voor verrassend interieuradvies & moderne interieurideeen ontvangen de Stokertje-adviseurs u graag in de Haardenlounge Orvelte. Kijk voor meer informatie op www.haardenlounge.nl Terwijl u zich rustig laat adviseren kunnen uw kinderen ondertussen naar hartelust spelen en knutselen in het Kinderkwartier en/of onder toezicht van een van onze medewerkers in de AmbachtenSpeelTuin Orvelte.

De vestiging in Orvelte is maandag t/m zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, op donderdag en vrijdag is er koopavond tot 21.00 uur.

www.vuurplaats.com 

In de Vuurplaats van 't Stokertje Kachelparadijs hoort en ziet u via een boeiende tentoonstelling en doorlopende mediapresentatie alles over het ontstaan van vuur. Hier en in de hieronder volgende delen van de AmbachtenTin kunt u met het gehele gezin spelen, werken en leren.

Bezoek onze AmbachtenTuin!

Orvelte is een van de vijf mooiste dorpen in Nederland; althans dat zegen de lezers van de Auto Kapioen. Het is een feit dat u heerlijk kunt wandelen in en om Orvelte en u zult genieten van de monumentale rietgedekte boerderijen in dit historische dorp. Zij behoren tot de oudst bewaard gebleven parels van Saksische bouwkunst. Bezoekers vinden hier zomers dagelijks voor "elk wat wils". Uw verrassende ontdekkingsreis voert bijvoorbeeld langs de dorpsbrink (het dorpshart voor bijzondere themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, enz.). Maar er is meer. Er valt in Orvelte niet alleen veel te zien, maar ook veel te beleven.

www.ambachtentuin.nl

 

Klanten van Kachelparadijs Orvelte ontvangen 40 % korting bij online reservering van een bezoek aan de Ambachtentuin in Orvelte. Reserveer nu een bezoek en ontvang uw E-ticket. [E-ticket Orvelte] 

www.smederijorvelte.nl

De Smederij is een van de eeuwenoude topattracties van 't Stokertje AmbachtenTuin. Hier kunt u de smid nog echt aan het werk zien. Daarna kan jong en oud zelf de hamer hanteren op ........ ?

 www.houtzagerijorvelte.nl

In en rondom de AmbachtenTuin van 't Stokertje worden ambachtelijke werktuigen gedemonstreerd. Volg de speurtocht en vind ze allemaal. De houtzaag stamt uit ca. 1850 en wordt vrijwel dagelijks gebruikt; geniet van deze unieke demonstratie.

www.klompenmakerijorvelte.nl

In dit deel van de AmbachtenTuin ziet u hoe klompen vroeger gemaakt werden. Er komt heel wat bij kijken om van een blok hout een klomp te maken. In "De Kinderwerksjop" kunt u uw bezoek afsluiten door al knutselend zelf een souvenir te maken.